Визията на жените

Една трета от британците вярват, една жена, която действа кокетно е частично или напълно виновен за изнасилване, според ново проучване.

Повече от една четвърт също така вярваме, една жена е поне отчасти отговорен за изнасилване, ако тя носи секси или разкриващи дрехи, или е пиян, показва проучването.

Един от всеки пет мисли една жена е частично виновен, ако е известно, тя има много сексуални партньори, а повече от една трета да повярва, че е отговорен до известна степен, ако тя очевидно не успя да каже „не“ на мъжа.

Във всеки един от тези сценарии е малко по-голяма част от мъжете, отколкото при жените, проведена тези възгледи – с изключение, когато се стигна до опиянение, когато той е бил равен.

Всъщност повече жени (5pc), отколкото мъже (3pc) смята, че една жена е била „напълно отговорен“ за изнасилване, ако тя е в нетрезво състояние.

Групи за подкрепа описани констатациите като „тревожна“ и „ужасяващо“.

националната благотворителна в подкрепа на жертвите на призова професионалисти наказателното правосъдие и здравните работници да „помисли как най-добре да се образоват хората за ужасната въздействието на изнасилване, с оглед промяната на тези нагласи.“

проучване на общественото мнение на ICM, поръчано от Amnesty International, също така разкри, че по-голямата част от британското население няма представа колко много жени са изнасилвани всяка година в Обединеното кралство.

Почти всички, 96 на сто, от респондентите казват, че или не знаят истинската степен на изнасилване или помисли, че е далеч по-ниска от истинската цифра.

Само 4 на сто дори си помисли, че броят на жените, изнасилени превишена 10,000. Броят на записаните изнасилвания в 2004/5 е повече от 12 000 и обзор British Crime от 2001 г. Изчислено е, че само 15 на сто от изнасилвания дойде на вниманието на полицията.